Krachtspel Methode

krachtspelmethodeHet krachtspel gaat er vanuit dat het unieke van ieder kind is terug te voeren op drie krachten:
rotskracht, zonkracht en windkracht.

Deze krachten sturen het lichaam en de geest aan. Iedere kracht heeft bepaalde eigenschappen die je sterke en zwakke kanten bepalen. Bij een disbalans kunnen de specifieke eigenschappen die bij de kracht horen sterker in jezelf naar voren komen. Je raakt uit balans als één van de krachten in het lichaam wordt versterkt door een ongezonde leefstijl, een emotionele gebeurtenis of door bepaalde gebeurtenissen in je leven.
Als rotskracht in balans is dan sta je stevig in je schoenen, ben je vriendelijk en vol zelfvertrouwen. Bij een teveel van deze kracht word je futloos en kom je snel aan in gewicht. Als zonkracht in balans is dan heb je pit, weet wat je wilt en zet je door. Bij een teveel van deze kracht wordt je snel boos en heb je eerder last van hoofdpijn. Als windkracht in balans is dan sta je enthousiast en opgewekt in het leven en ben je creatief. Bij een teveel van deze kracht ben je sneller afgeleid en heb je regelmatig last van buikpijn.

Het krachtspel geeft het kind de mogelijkheid om op voedings-, bewegings-, en gedragsniveau te zoeken naar de tegengestelde kracht die het nodig heeft om de disbalans op te heffen. Het kind gaat begrijpen waarom sommige bewegingen lastig of makkelijk zijn en waarom je op een bepaalde manier emotioneel reageert in een situatie. Als het kind weet wat goed is voor zijn lijf, wordt het makkelijker om hier rekening mee te houden. Tijdens de Krachspel Coaching wordt er gewerkt met yoga, meditatie en creatieve opdrachten. De coachsessie wordt afgesloten met een tekenopdracht en een oefening voor ouder en kind. De coachsessie wordt afgesloten met een oefening voor ouder en kind.