Kinderdagverblijf

Peuter Yoga op het kinderdagverblijf
Bij kinderopvang Solidoe De Stek ga ik peuteryoga geven aan de peuters van alle groepen. In hun eigen vertrouwde omgeving en samen met hun eigen pedagogisch medewerker neem ik de peuters mee op avontuur.

Inspanning en ontspanning horen elkaar af te wisselen dat brengt een peuter in balans. Toch blijkt het in de praktijk dat soms moeilijk is om er een vorm voor te vinden . Peuteryoga is daarvoor heel goed geschikt.
Door yoga komen peuters meer in contact met zichzelf. Dat maakt ze beter bestand tegen de soms ingewikkelde buitenwereld. Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam het bevordert;
– Een goede lichaamshouding
– Motorische vaardigheden
– De werking van spieren, organen, klieren en de weerstand

Tijdens de peuteryoga worden de kinderen meegenomen op avontuur door middel van een thema bijvoorbeeld de dierentuin, het kabouterbos of circus. Of een leuk verhaal uit een prentenboek. De gekozen thema’s spelen in op de belevingswereld en fantasie van een kind. Tijdens de les wisselen spanning en inspanning elkaar op een speelse manier af. Kinderen zijn van nature bewegelijk en actief, daarom hoeven zij niet een vast patroon van yoga oefeningen achter elkaar te doen op een yoga mat.

Heeft u als kinderdagverblijf interesse om eens een kinderyoga les te ervaren? Neemt u dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.